gastouderbureau het liefbeestje weert

Wie/wat is Stip?

Stip is een OSW programma exclusief voor gastouders die door gastouderbureau het Liefbeestje worden bemiddeld.
OSW staat voor Ontwikkeling Stimulerend Werken. Stip staat voor Spelenderwijs Thematisch Informatief Programma.
Onze knuffel Stip speelt hierin de hoofdrol.

Een hele mond vol maar wat houdt het voor jou in?

Omdat wij van diverse gastouders vernamen dat zij in hun huidige themapakketten baby- en BSO-activiteiten misten, hebben wij dit extra toe laten voegen aan Stip. Het is dan ook prima te combineren met je eventuele huidige themapakket. Stip is ook niet gebonden aan een abonnement en is daarbij heel betaalbaar.

stip gastouderbureau het liefbeestje weert

Aanvullend

Stip is bedoeld als aanvulling in je dagprogramma. Je werkt met Stip themagericht zodat de kinderen zich spelenderwijs kunnen ontwikkelen. Door het aanbieden van thema’s geef je verdieping en verrijking. Dit stimuleert de ontwikkeling van de kinderen die bij jou in de opvang komen. De thema’s zijn ontwikkeld vanuit het perspectief van kinderen en hun belevingswereld, waardoor de activiteiten zeker zullen aanspreken.

Ook biedt Stip de kinderen de mogelijkheid om gestimuleerd te worden in het ontwikkelen van hun talenten. Je krijgt de kans om die unieke talenten van de kinderen te zien, te begeleiden en te koesteren.

Als leidraad

Hoelang je met een thema aan de slag gaat, bepaal je zelf. Vinden de kinderen het een leuk thema en blijven ze het interessant vinden, dan ga je door. Merk je dat het thema niet meer speelt bij de kinderen, dan rond je het thema af.

Je mag zelf activiteiten erbij bedenken of de activiteiten makkelijker/moeilijker maken. Tevens hebben wij een besloten Facebookpagina en een Pinterest-account waarvan je lid kunt worden; hier vindt je extra themagerichte tips en hulpmiddelen.

Het thema is een leidraad en geen handboek!

Ons uitgangspunt is: SPELEN = LEREN! Vanuit dat punt is Stip ontwikkeld.

Stip kennismakingsthema

Wil je vrijblijvend kennismaken met Stip? Bestel dan het Stip kennismakingsthema!

Het kennismakingsthema bestaat uit 33 pagina’s en wordt digitaal naar je verstuurd.
Het is een mix van een aantal bestaande thema’s die wij aanbieden. Op deze manier kun je dus proeven van wat dit programma jou te bieden heeft.
Zo kun je vrijblijvend kennismaken met het vrolijkste vriendje van alle kindjes: Stip!

Je krijgt dit kennismakingsthema per mail toegestuurd.